شرح تابع INDIRECT
درجه اهمیت تابع: بسیار کاربردی
تابع INDIRECT یک رشته متنی را به یک آدرس سلول تبدیل میکند تا برای اکسل قابل درک باشد. برای مثال D2 که آدرس یک سلول است برای اکسل قابل فهم است، ولی همین آدرس اگر به صورت متن “D2” نوشته شود اکسل قادر به تشخیص این آدرس نیست. در این هنگام با کمک تابع INDIRECT میتوانیم یک رشته متنی که بیانگر آدرس یک سلول است را برای اکسل قابل درک کنیم یا به عبارت دیگر، یک رشته متنی را به آدرس سلول تبدیل کنیم. این تابع در اکسل در طبقه توابع Lookup/Reference قرار دارد.
نوشتار این تابع به صورت زیر است:
=INDIRECT( روش آدرس دهی , آدرس متنی )
ورودی های این تابع به شرح زیر هستند
آدرس متنی : یک رشته متنی که بیانگر یک آدرس در اکسل است.
[روش آدرس دهی] : وارد کردن این مقدار در فرمول تابع اختیاری استکه بیانگر سبک و روشی است که آدرس یک سلول توسط آدرس متنی بیان میشود. روش اول همان روش آدرس دهی مرسوم در اکسل است که به طور مثال برای بیان آدرس اولین سلول (از بالا سمت چپ) در اکسل به صورت A1 آدرس داده میشود. برای این منظور در قسمت روش آدرس دهی TRUE وارد شده یا به کلی خالی گذاشته میشود. روش دوم به صورت بیان شماره ردیف و ستون یک سلول بیان میشود، به این شکل که برای بیان آدرس سلول A1 از R1C1 استفاده میشود که R تعیین کننده شماره ردیف و C بیانگر شماره ستون یک سلول است.
آنچه که تابع باز می گرداند
تابع INDIRECT یک مقدار یا یک آرایه از مقادیر را بازمیگرداند.
نکات
– توجه داشته باشید که در صورت وارد شدن آدرس یک سلول به روش R1C1 حتما باید مقدار “روش آدرس دهی” در فرمول وارد شود، در غیر این صورت با پیغام خطای #REF! مواجه خواهید شد (ردیف ۶ و ۷ مثال).
– در روش آدرس دهی R1C1 ترتیب وارد کردن ردیف و ستون اهمیت دارد و اگر به صورت C1R1 وارد شود با پیغام خطای #REF! مواجه خواهید شد (ردیف ۸ مثال).
برای دانلود مجموعه کامل راهنمای توابع به همراه فایل های مثال در اکسل به لینک کتاب «راهنما و مثال های توابع مایکروسافت اکسل» رجوع شود.
مثال های تابع INDIRECT
مثال ۱
در مثال زیر نحوه کاربری تابع INDIRECT را مشاهده میکنید.
در ردیف آخر مثال بالا نحوه ترکیب تابع INDIRECT با تابع SUM نیز آورده شده است.
برای یادگیری نرم افزار اکسل به صورت کاربردی به دوره «آموزشی اکسل کاربردی» رجوع شود.
برای یادگیری برنامه نویسی به زبان VBA به دوره «آموزش VBA در اکسل» مراجعه نمایید.
خطاهای معمول
#REF! : مقدار وارد شده برای “آدرس متنی” در واقع یک آدرس واقعی است (یک رشته متنی نیست) و برای آن نیازی به تابع INDIRECT نیست (ردیف ۲ مثال)، همچنین دلیل بروز این پیغام خطا میتواند یکی از موارد ذکر شده در قسمت “نکات” باشد.
۰ responses on "تابع INDIRECT"