ایمیل پشتیبانی خرید: [email protected]

تابع INDEX

تابع INDEX مقدار موجود در یک سلول (یا بازه ای از سلول ها) را استخراج می‌کند که این عمل با استفاده از بازه‌ی ورودی و شماره ستون و سطر صورت می‌پذیرد.

شرح تابع INDEX

درجه اهمیت: بسیار کاربردی

تابع INDEX مقدار موجود در یک سلول (یا بازه ای از سلول ها) را استخراج می‌کند که این عمل با استفاده از بازه‌ی ورودی و شماره ستون و سطر صورت می‌پذیرد. این تابع دارای دو فرمت است که شامل “فرمت آرایه‌ای” (ابتدایی ترین فرمت این تابع) و “فرمت بازه‌ای” می‌شود که هر کدام از این فرمت به صورت جداگانه توضیح داده می‌شود. این تابع در اکسل در طبقه توابع Lookup/Reference قرار دارد.

فرمت آرایه‌ای تابع INDEX

فرمت آرایه‌ای تابع INDEX زمانی استفاده می‌شود که بخواهیم مقادیر موجود در یک یا چند سلول را تنها در یک قسمت (یا یک بازه) جستجو کنیم.

نوشتار این تابع به صورت زیر است:

=INDEX( شماره ستون , شماره ردیف , آرایه )

ورودی های این تابع به شرح زیر هستند

آرایه :   یک آرایه یا یک بازه از سلول ها که می‌خواهیم تحت جستجو قرار گیرد.

شماره ردیف :   این مقدار تعیین کننده‌ی شماره ردیفی است که می‌خواهیم خروجی تابع از آنجا صورت گیرد. اگر این قسمت خالی گذاشته شود و یا صفر وارد شود، خروجی تابع از تمامی ردیف ها خواهد بود.

[شماره ستون] :   این مقدار که وارد کردن آن اختیاری است تعیین کننده‌ی شماره ستونی است که می‌خواهیم خروجی تابع از آنجا صورت گیرد. اگر این قسمت خالی گذاشته شود و یا صفر وارد شود، خروجی تابع از تمامی ستون ها خواهد بود.

فرمت بازه‌ای تابع INDEX

فرمت بازه‌ای تابع INDEX زمانی استفاده می‌شود که بخواهیم مقادیر موجود در یک یا چند سلول را در بیش از یک قسمت (یا یک بازه) جستجو کنیم.

نوشتار این تابع به صورت زیر است:

=INDEX( شماهر قسمت , شماره ستون , شماره ردیف , بازه )

ورودی های این تابع به شرح زیر هستند

بازه :   چند آرایه یا چند بازه از سلول ها که می‌خواهیم تحت جستجو قرار گیرد.

شماره ردیف :   این مقدار تعیین کننده‌ی شماره ردیفی است که می‌خواهیم خروجی تابع از آنجا صورت گیرد. اگر این قسمت خالی گذاشته شود و یا صفر وارد شود، خروجی تابع از تمامی ردیف ها خواهد بود.

[شماره ستون] :   این مقدار که وارد کردن آن اختیاری است تعیین کننده‌ی شماره ستونی است که می‌خواهیم خروجی تابع از آنجا صورت گیرد. اگر این قسمت خالی گذاشته شود و یا صفر وارد شود، خروجی تابع از تمامی ستون ها خواهد بود.

[شماره قسمت] :   اگر اولین بازه تعیین شده بیش از یک قسمت داشته باشد، شماره قسمت نمایانگر قسمتی است که باید استفاده شود. (توجه داشته باشید که شماره یک قسمت بر اساس ترتیبی که در تابع وارد شده اند محاسبه می‌شود.) اگر این قسمت در تابع وارد نشود به صورت پیش‌فرض ۱ در نظر گرفته می‌شود به این معنا که اولین قسمت وارد شده در بازه مد نظر گرفته می‌شود.

آنچه که تابع باز می گرداند

تابع INDEX یک مقدار یا یک آرایه از مقادیر را بازمی‌گرداند.

نکات

– در تابع INDEX حداقل یکی از مقادیر “شماره ستون” و یا “شماره ردیف” باید وارد شود. اگر هیچ کدام از این مقادیر وارد نشود و جای هر دو آنها همزمان خالی باشد با پیغام خطا مواجه خواهیم شد.

– توجه داشته باشید که اگر آرایه یا بازه انتخابی شما دوبعدی (بیش از یک ستون و یک ردیف) بود حتما باید هر دو مقدار شماره ردیف و شماره ستون در تابع وارد شود. در غیر صورت صورت با پیغام خطا مواجه خواهید شد(ردیف ۵ مثال۱). مگر آنکه تابع INDEX را با تابع SUM ترکیب کنید که این کار باعث می‌شود تمامی مقادیر یک ستون یا یک ردیف با هم جمع شوند. برای این کار باید شماره ستون یا ردیفی که می‌خواهید باهم جمع شوند را وارد کرده و مقدار دیگر را صفر وارد کنید. (ردیف ۶ و ۷ مثال۱).

– اگر بخواهیم تمامی یک یا چند ستون (یا یک یا چند ردیف) و یا اینکه بازه‌ای از یک آرایه شامل ردیف ها و ستون ها را به طور کامل به همان ترتیب استخراج کنیم باید از فرمول آرایه‌ای استفاده کنیم (توجه داشته باشید که فرمول آرایه‌ای و فرمت آرایه‌ای دو چیز متفاوت هستند). برای این کار باید محلی که می‌خواهیم آرایه مورد نظر ما در آنجا استخراج شود انتخاب کرده و در اولین سلول آن فرمول تابع INDEX را نوشته و کلیدهای Ctrl-Shift-Enter را به طور همزمان فشار دهیم (ستون G مثال۱).

برای دانلود مجموعه کامل راهنمای توابع به همراه فایل های مثال در اکسل به لینک کتاب «راهنما و مثال های توابع مایکروسافت اکسل» رجوع شود.

مثال های تابع INDEX

مثال ۱

در مثال زیر نحوه کاربری تابع INDEX را با فرمت آرایه‌ای مشاهده می‌کنید.

در مثال بالا فرمول تابع را برای استخراج کامل یک آرایه (که در اینجت ستون D است) استفاده کرده‌ایم. فرمول این کار در بالای صفحه قابل مشاهده است. همانطورکه مشاهده می‌کنید در دو طرف فرمول علامت {} وجود دارد. توجه کنید که این علامت توسط شما وارد نمی‌شود بلکه نماینگر یک فرمول آرایه‌ای است و تنها با وارد کردن فرمول تابع و فشردن کلیدهای Ctrl-Shift-Enter خود به خود در فرمول نمایش داده می‌شود.

 

مثال ۲

در مثال زیر نحوه کاربری تابع INDEX را با فرمت بازه‌ای مشاهده می‌کنید.

در مثال بالا مشاهده می‌کنید که ترتیب وارد کردن بازه قسمت ها در قسمت اول فرمول تعیین کننده‌ی عدد مربوط به شماره هر قسمت است. در ردیف های ۴ و ۵ از فرمول تابع نحوه جمع بستن یک ستون و یک ردیف آورده شده است. همانگونه که ملاحظه می‌کنید ردیف یا ستونی که می‌خواهید جمع شود باید در تابع صفر وارد شود.

 

برای یادگیری نرم افزار اکسل به صورت کاربردی به دوره «آموزشی اکسل کاربردی» رجوع شود.

برای یادگیری برنامه نویسی به زبان VBA به دوره «آموزش VBA در اکسل» مراجعه نمایید.

خطاهای معمول

#VALUE! :  احتمالاً مقادیر شماره ردیف، شماره ستون و یا شماره قسمت، یک مقدار عددی نیستند.

#REF! :   ۱) شماره ردیف مورد نظر فراتر از تعداد ردیف های بازه جدول یا آرایه است.   ۲) شماره ستون مورد نظر فراتر از تعداد ستون های بازه جدول یا آرایه است.   ۳) شماره قسمت مورد نظر فراتر از تعداد قسمت های بازه جدول یا آرایه است.

۰ پاسخ به "تابع INDEX"

ارسال یک پیغام

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© دیاکو دانش افزار.

@DeyakoLTD

ما را در تلگرام دنبال کنید.

مشاهده کانال
بستن
X